Nyt om corona fra DMU & skærpelser fra SVEMO 31.03.2020

Statsministerens seneste pressemøde d. 30.03 har vakt håb hos mange med budskabet om, at det går den rigtige vej i Danmark og at en langsom genåbning af landet ligger i horisonten.

Både DMU og DIF fastholder derfor den klare anbefaling, at alle fortsat skal efterleve i myndighedernes anbefalinger, råd og restriktioner. Heriblandt naturligvis også, at holde idrætsaktiviteter lukket både indendørs og udendørs.

DMU fastholder vi også den klare opfordring til ikke at køre i udlandet. Vi har i dag således også modtaget information fra SVEMO, om de nye svenske tiltag mod corona. Svenske kørere og deres pårørende må kun køre i lokalområdet nær deres bopæl. Ligeledes opfodres de svenske kørere til at blive i Sverige, ligesom udenlandske kørere nu bliver bedt om ikke komme til landet. Hvis de svenske klubber tillader udenlandske kørere på deres baner, kan dette medføre nedlukning af klubben fra SVEMO.

Læs SVEMO’s udmelding her: Förbud för förare från Danmark och övriga länder att delta i verksamhet i Sverige

De næste par uger bliver helt afgørende i Danmark, og hvis smittetallene fortsat er stabile om to uger, vil regeringen begynde gradvist at åbne for samfundet efter påske. Derfor er det vigtigt, at også vi i motorsporten giver vores bidrag til, at vi forhåbentlig snart kan genåbne samfundet.

Vi ved endnu ikke, hvornår vi kan genoptage vores aktiviteter, men vi vil løbende følge udviklingen og komme med informationer, efterhånden som myndighedernes retningslinjer opdateres.

Læs også DIF’s pressemeddelelse her med deres Formand, Niels Nygaard, med budskabet til det danske idrætsforeningsliv om at holde fast i den midlertidige lukning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.